Сири

Сири

Сири

    Сир – один із найдієтичніших і найкалорійніших харчових продуктів. Його поживна цінність зумовлена високою концентрацією білків і жирів, наявністю незамінних амінокислот, вітамінів А і В, солей кальцію і фосфору, необхідних для здорового розвитку організму людини. Залежно від сорту, сир містить 15-27% білків і 20-32% жирів. Енергентична цінність 100 г сиру складає 350-400 ккал, що робить цей продукт одним із найпоживніших в раціоні людини.

    Сир  – це продукт, що містить більше білків, ніж м’ясо. До складу сирних білків входить широкий спектр амінокислот, необхідних і незамінних для утворення здорових клітин.

    Сир є загальним терміном для різних груп харчових продуктів на основі молока.

    Сир виробляється в широких смаків, текстур і форм.

    Сир складається з білків і жирів з молока, зазвичай в молоці корів, буйволів, кіз або овець. І проводиться шляхом коагуляції білка молока казеїну. Як правило, молоко подкисляют і додають фермент коагуляції сичужних причин. Тверді речовини відділяються і їх пресують у окончательній вигляд. Деякі сири мають форми на шкірці. Більшість сирів плавляться при температурі варіння.

    У різних країнах виробляються сотні видів сиру. Їх стилі, текстури і аромати залежать від походження молока (у тому числі дієти тварини), чи були вони пастеризоване, вміст молочного жиру, бактерії і цвіль, обробка і старіння. Трави, спеції, або деревного диму може бути використаний в якості смакових добавок. Жовтий колір на червоному багатьох сирів, таких як Red Leicester, як правило, формується з додавання аннато.

    В деякі сири додають кислоти, щоб молоко згорнулося, такі як оцет або лимонний сік. Більшість сири подкисляют до меншій мірі бактеріями, які перетворюють молочний цукор на молочну кислоту, а додавання сичужного завершує згортання. Вегетаріанська альтернатива сичужного ферменту доступна; Більшість з них виробляється шляхом ферментації гриба Mucor в miehei, але інші були витягнуті з різних видів будяків сім'ї Cynara.

    Сир цінується за його портативність, довгих років життя, і високим вмістом жиру, білка, кальцію, і фосфору. Сир є більш компактним і має більш тривалий термін придатності, ніж молоко, хоча, як довго можна буде тримати сир може залежати від типу сиру; етикетки на пакетах сиру часто стверджують, що сир повинен бути використаний протягом трьох-п'яти днів після відкриття. Взагалі кажучи, зберігати тверді сири можна довше, ніж м'які сири, такі як брі або сир з козячого молока.

    Сировари молочної області можуть отримувати вигоду з свіжого, нижчою ціною молоко, і більш низьких витрат на транспортування. Тривалий термін зберігання сиру, особливо якщо він укладено в захисну шкірку, дозволяє продавати, коли ринки є сприятливими. Додаткові інгредієнти можуть бути додані в деяких сирів, таких як чорні перець, часник, цибулю або журавлини.

    Для того щоб стати експертом в цій області, як вино або приготування їжі, вимагає формальної освіти і багаторічний дегустації та практичного досвіду. Ця позиція, як правило, відповідає за всі аспекти інвентаризації сиру; вибравши в меню сир, придбання, отримання, зберігання і дозрівання.


Порівняти товари (0)


Сир  "Sierpc" Королівський 45%

Сир "Sierpc" Королівський 45%

Сир "Королівський" SierpcСир "Королівський" "Sierpc",сичужний. Масова частка жиру в сухій речовині 4..

223грн

Сир "Emmental bavarese" 400г

Сир "Emmental bavarese" 400г

Сир " Emmental bavarese" 400г Емменталь - це швейцарський сир твердих сортів, виготовлений з ..

102грн

Сир "Favita" 270 г

Сир "Favita" 270 г

Сир "Favita" 270 г..

36грн

Сир "Mascarpone" 250 г

Сир "Mascarpone" 250 г

Сир "Mascarpone" 250 г Маскарпоне - солодкий ,мякий сир - основа для багатьох десертів..

53грн

Сир "MOZZARELLA" 230г

Сир "MOZZARELLA" 230г

Сир "MOZZARELLA" 230г      Сир Mozzarella Lovilio - італійський мякий молодий сир з к..

29грн

Сир "PHILADELPHIA" 125г

Сир "PHILADELPHIA" 125г

Сир "PHILADELPHIA" 125г           Філадельфія Класичний Сир мякий верш..

42грн

Сир "Serenada Salami помідор і базелік" 1 кг

Сир "Serenada Salami помідор і базелік" 1 кг

Сир "Serenada Salami помідор і базелік" 1 кгДозріваючий сир, виробляється з коров'ячого молока.Має м..

203грн

Сир "Serenada Salami" кг

Сир "Serenada Salami" кг

Сир "Serenada Salami" кг          Дозріваючий сир, виробляється з коров'ячо..

198грн

Сир "Serenada Ser Salami z Czarnym Pieprzem i Papryczką Chili" кг

Сир "Serenada Ser Salami z Czarnym Pieprzem i Papryczką Chili" кг

Сир "Serenada Ser Salami z Czarnym Pieprzem i Papryczką Chili" кг          ..

184грн

Сир "Парміджано Реджано Parmareggio DOP 30 міс." порційний - 250 г

Сир "Парміджано Реджано Parmareggio DOP 30 міс." порційний - 250 г

Сир "Парміджано Реджано Parmareggio DOP 30 міс." порційний - 250 г       Сир Пар..

144грн

Показано 1 по 10 з 10 (1 Всього сторінок)