Кава розчинна
Розчинна кава
Розчинна кава — це напій, отриманий із смажених зерен кавового дерева, які за допомогою freez drying або spray drying перетворюється в порошок або гранули. Після додавання гарячої води виходить напій, близький до смаку натуральної кави. У деяких марках розчинної кави крім власне дегідратації, здійснюється ще й декофеінізація — зменшення вмісту кофеїну.
Інтернет-магазин Varosh4you пропонує велику коллекцію кави від кращих європейських виробників.
Кава розчинна по суті
це мелена кава яка була ліофілізований. При регідратації з гарячою водою, вона робить напій, який трохи схожий на каву, звареної із земних, смажених бобів. Воно не вимагає горщика або часу на варення, що робить його ідеальним для мандрівників та кемпінгу, або в будь-який час, коли варена кава не доступна.
Саторі Като, японський учений, що працює в Чикаго, винайшов каву розчинну в 1901 році це і була основна концепція, поки компанія Nescafe не надала його у продажу в 1938 році. Цей напій набув популярності в наступні роки, і він був включений в С-раціон пакетів і видавався у військовій області під час Другої світової війни.
Розчинна кава виробляється шляхом розміщення вологих гранул кави на великих підносах і заморожування їх. Потім викачують повітря який вийшов з морозильної камери для запобігання конденсації, і камера нагрівається. Отриману каву розчинну пакують для продажу. Виробники часто використовують неякісні зерна кави і подрібнення, що сприяє його зазвичай неякісним смаком.
У Сполучених Штатах, у 1950 і 1960 були десятиліття нових напівфабрикатів і техніки, так що це не дивно, що кава розчинна була найпопулярна у ці роки і в 1970-х роках. Використовуючи цей тип кави, як і багато інших примхи харчування, вважався "прогресивним". Ті, хто віддав перевагу зварений кави можна було б вважати трохи старомодним.
З появою крапельного кави, варена свіжа кава раптом повернулася в моду. Кавоваркою важко працювати, але крапельна машина проста в обігу: люди можуть просто поставити маленький паперовий фільтр у кошик, налити кави в нього, а потім залити воду в резервуар ззаду. Десять хвилин по тому, вони мають красиво зварену каву. Ті, хто практично забув, смак вареноъ кави, стали купувати в краплинному стилі кавники, і розчинна кава почала швидко потрапляти в немилість.
Цей продукт має свої переваги в кулінарії, однако. Це добре для ароматизації десертів, таких як мус або крем наповнення, коли в міцно заварений кави хочуть додати занадто багато рідини. Цей тип кави також використовується в фраппе та інших напоїв, які вимагають смак кави, але не обов'язково з звареної кави. Він як і раніше легко доступні в більшості супермаркетів, і більшість кухарів тримають банку його під рукою, тільки для цих цілей.