Увага! Мінімальна сума замовлення складає 300 гривень!


Як вибрати якісну каву

Сортові зерна або їхні суміші.

Якщо порівнювати арабіку та робусту, то це — як черешня та вишня. Арабіка — м’якша, ароматніша, має багато різновидів. Натомість робуста має більш виражений гіркий смак і більший вміст кофеїну. Робуста росте переважно в низинах, її збирають промислово, а от арабіка більш вибаглива. Вона росте на високогір’ях і збирають її вручну. 
Кавові кущі арабіки менш стійкі до шкідників і хвороб, урожай дуже залежить від вологості, сонця, якості грунту. Найкраще арабіка росте на вулканічних грунтах. Зерна арабіки — більш видовжені, а в робусти — кругліші і менші. 


Смак залежить і від смаження
Вирощують каву на різних континентах — у Бразилії, Колумбії, Гондурасі, Гватемалі, Коста-Ріці, Перу, Індії, Китаї, В’єтнамі, Таїланді, Індонезії, Замбії, Ефіопії, Кенії, Уганді, на Ямайці, Мадагаскарі та Галапагосах. Відповідно територія та умови її вирощування визначає сорт кави, а отже, і смак та аромат готового напою. 
Основна відмінність смаків цих двох видів кави — кислинка та гірчинка. Арабіка — слабша, однак більш ароматна, має кислинку. Натомість у робусті відчувається більше гірчинка. Крім того, вона міцніша. 
— Найперше, що мають запитати споживача, — яким має бути аромат і смак кави. Напій може містити кислуваті нотки, присмак шоколаду, солодкуваті медові чи дуже гіркі з присмаком мигдалевого трунку.

 Також є сорти кави, які пахнуть свіжовипеченим хлібом, це, наприклад, кава без кофеїну.
Коли купуєте каву, уважно огляньте її зерна. Адже за їхнім зовнішнім виглядом можна дізнатись про якість кави. 
— Наприклад, за кольором зерен видно, як її обсмажили — легко, середньо чи сильно. Італійці висмажують каву дуже сильно, мало не до вуглика. У нас прийнято середнє обсмажування. Хоча, звісно, усе залежить від сорту кави.
Отже, зерна мають бути одного кольору, наприклад темно-коричневого, гладкими, без тріщин і уламків. Якщо зерна розділені навпіл, то вони мають бути симетричними, рівними, гладкими. Якщо зерна темніші, то вони сильніше просмажені.