Макаронні вироби
Макаронні вироби
Макаро́нні ви́роби (іноді просто макарони) — вироби з бездріжджового (прісного) тіста (найчастiше з пшеничного борошна з водою). Іноді використовується також борошно з рису, гречки, крохмалю з бобів мунг, та інших продуктів харчування. Зазвичай макаронні вироби зберігають у сухому вигляді і відварюють перед вживанням. Іноді в тісто додаються інші інгредієнти, наприклад: барвники (томатна паста, шпинат, чорнило каракатиць та інші), яйця.
Що таке макаронні вироби?
Макаронні вироби традиційно асоціюються з італійською кухнею, хоча це, можливо, увійшло Європи з Азії під час монгольських навал в 13 столітті.
У процесі виробництва макаронні вироби - тісто з манної крупи розкочують і нарізають або ущільнюють і пропускають через перфоровані пластини (штампи), які перетворюють його в потрібну форму. Вони виробляються у вигляді листів, стрічок, шнурів, трубок та інших форм, кожна зі своєю назвою (наприклад, спагеті, макарони, вермішель). Утворився тісто потім сушать в контрольованих умовах.
Макаронні вироби кип'ятять і перед подачею заправляють з соусом або подають у поєднанні з іншими продуктами.