Льодяники
Льодяники
Льодяник — тягуча або тверда маса, приготовлена зі звареного до твердості, часто ароматизованого, цукру з патокою або кукурудзяним сиропом, закріплена на паличку й призначена для лизання й смоктання.
Льодяники
Термін солодощі зазвичай належать до цукерок або к солодким кондитерським виробам, і це часто скорочується просто в слово "солодощі". Вони, ймовірно, першими почали з'являтися, як спосіб збереження фруктів і / або горіхів з цукром. Так цукор виступає в якості консерванту, процес прийняття цукати або горіхи можуть допомогти у збереженні деяких харчових продуктів повз момент, коли вони, природно, розпадаються.
Археологічні дані свідчать про те, що стародавні єгиптяни, можливо, були першою культурою, які зробили цукерки або солодощі, і вони були, ймовірно, зроблені з медом. Лікарі в середньовіччі часто приховували гіркі ліки у вигляді цукерок, так що це було більш прийнятним для пацієнтів, хоча багато пацієнтів вважають, що медицина не працює, якщо він не з'являвся на смак жахливим.
Створення солодощів приємних для споживання в Європі та в Англії, в 17 столітті в компанії sugarplums. Sugarplums варили цукерки, які, як правило, були зроблені з комбінації мигдаль, спеції й мед або цукор, і вони часто утворювали форму і розміру сливи. Деякі також пропонують зацукровані родзинки, можливо, і були названі sugarplums.
Коли цукор став більш комерційно доступні, стало більш масштабне виробництво. Ці включені традиційні продукти, такі як льодяники рахат-лукум, ірис, таблетки, цукерки та зроблені з марципаном. Всі вони можуть бути технічно вважаться солодощами.
Часто, цей термін не застосовується до цукерок з шоколадом. Шоколад був новий у світі харчування, тому його введення в більшості домашніх господарств не відбувалося, добре тільки з 17-го століття. Навіть без цукру, євразійські народи могли зробити речі солодкими з медом, і передували введенню шоколаду в Євразії.
Льодяники в Європі часто заміняються солодким м'ясом. Солодощами є субпродукти, взяті з вилочкової залози, підшлункової залози, статевих органів або молодих тварин, найбільш часто телят, свиней, або ягнят. Вони округлі форми і є улюбленим інгредієнтом багатьох страв європейської кухні.