Шоколад чорний
Шоколад чорний
Шоколад - кондитерський виріб на основі масла какао, яке є продуктом переробки какао-бобів - насіння шоколадного дерева, багатих теоброміном і кофеїном. Шоколадні вироби часто містять ароматичні добавки (кава, спирт, коньяк, ванілін, перець), харчові добавки (родзинки, горіхи, вафлі, цукати) або начинку.
Скільки існує кофеїну в чорному шоколаді?
Для тих, хто повинен уникати кофеїну повністю, це може бути поганою новиною. Тим не менше, для тих, хто може мати кофеїн, кількість в шоколаді, ймовірно, не буде проблематичним, якщо ніхто не споживає величезну кількість шоколаду на регулярній основі. Важливо також пам'ятати, що вміст кофеїну в шоколаді залежить від типу шоколаду. Чутливість до кофеїну також варіюється від однієї людини до іншої.
Кофеїн в шоколаді варіюється залежно від типу шоколаду. Полу - солодкого шоколаду, як правило, містить близько 10 міліграмів кофеїну за унцію. Молочний шоколад, як правило, має в п'ять міліграмів або менш кофеїну за унцію. Чорний шоколад як правило кофеїну в шоколаді вище як шоколад, тому що стає темніше темного шоколаду містить більше какао.
У порівнянні з шоколадом, середня чашка кави містить близько десяти до п'ятнадцяти разів більше кофеїну в одній унції шоколаду. Зазвичай кава містить 100-150 мг кофеїну у вісім унцій чашки. Це може незначно відрізнятися в залежності від марки і смаженому стилі.
Кількість кофеїну в чаї також можна порівняти з кофеїну в шоколаді. Зелений чай значно нижче, ніж кофеїну в каві, що містить від 15-40 міліграмів на вісім унцій чашки. Чорний чай має в середньому 50 мг кофеїну на чашку. Обидва зелений і чорний чай буде мати більш високі рівні, залежно від того, скільки чай використовується і час заварений.
Середня плитка шоколаду містить приблизно півтора унцій в молочному шоколаді. Якщо людина їсть цілу плитку, це призводить до споживання близько семи з половиною міліграмів кофеїну. Можна було б з'їсти шестеро плиток, щоб зрівнятися з кофеїном в зеленому чаї, і сім з половиною плиток рівним кофеїну в чорному чаї. Щоб відповідати чашку кави, потрібно було б з'їсти близько 20 плиток.
Білий шоколад не містить кофеїн, так як ці інгредієнти, які роблять шоколад темний відсутні у виробництві білого шоколаду.
Тим, кому потрібно, уникати або обмежувати кофеїн в раціоні у зв'язку з проблемами здоров'я, повинні проконсультуватися зі своїм лікарем перед вживанням шоколаду.