Шоколадні та горіхові пасти
Шоколадні та горіхові пасти
Шоколадна паста - кондитерський віріб, що виготовляється з шоколада і масла, майже завжди з додаванням мелених горіхів, що має густу, однорідну консистенцію. Шоколадна паста з лісовими горіхами називається джандуя.
Горіхове масло густої пасти зроблені шляхом подрібнення горіхів. Паста призначена для розтікання, і він може бути використана в широкому асортименті багатьма способами, можна зробити все від бутербродів до солоних соусів. Один з найвідоміших видів, ймовірно, арахісове масло; як не дивно, арахісове масло не є технічно горіховим маслом, тому що арахіс НЕ бобові горіхи. Тим не менш, арахісове масло вважається членом цього сімейства, оскільки живильна композиція арахісу аналогічна горіхам дерева.
На додаток зроблені з горіхів, як мигдаль, волоські горіхи, кешью, фундук, горіхи макадамії, пекан, фісташки і, горіхове масло також можуть бути зроблені з багатьох маслом насіння соняшнику як насіння кунжуту, гарбуза. Кожен тип має відмінний аромат і поживний профіль; більшість, як правило, з високим вмістом жирів і білка, з дуже багатою, вершковим смаком.
Боби, використовувані в горіховому маслі може бути смаженими або сирими. Смажені горіхи, як правило, використовують щоб створити продукт, з більш багатою, більш інтенсивним ароматом, в той час як сирі горіхи приведуть до більш м'яким смакам. Коли горіхи дуже тонко подрібнюють, результат іноді називають вершковим маслом, в якому шматки цілих горіхів дозволено залишаються недоторканими. Вершкове масло горіха набагато більш пастоподібні, з текстурою, яка навіть схоже на те, що з вершкового масла з коров'ячого молока.
Більшість ринків мають як мінімум арахісове масло, а іноді й асортимент інших масел також доступні. Магазини зі своїми горіховими шліфувальними машинами можуть дозволити клієнтам молоти масло горіха на вимогу, забезпечуючи свіжий смак. Це також можна зробити його і в домашніх умовах; горіхи можна просто подрібнюють і потім подрібнюють в блендері або харчовому процесорі з невеликою кількістю масла для мастила.
Тому що горіхи з високим вмістом жирів, горіхове масло може піти прогірклим легко. Якщо у вас є свіжомелених масло, ви повинні тримати його в холодильнику, і ви також повинні спробувати використовувати його протягом декількох місяців. Запечатані продукти, такі як ті, що в магазині можуть зберігатися при кімнатній температурі до тих пір, поки вони запечатані, але як тільки ви відкриваєте банку, ви повинні зберігати в холодильнику, щоб зберегти.
Горіхова паста також має тенденцію відділятися, з рослинним маслом, опускаючись на дно. Якщо він відділений, ви можете відкрити контейнер і акуратно перемішувати вміст з довгим ножем або ложкою, або ви можете інвертувати контейнера протягом декількох годин, щоб допомагати просочуватися вершковому маслу.
У той час як горіхове масло класично поширене і використовується в сендвічах, уяві немає меж при її використанні. Вона також може бути намазана на крекери або свіжі фруктів, в багаті соуи, таких як тайський горіховий соус. Деякі люди вважають, що це буде відмінний снек, якщо вони починають маркування протягом дня, так як вона забезпечує швидкий удар білка.